Blogg

Nyt juletiden med BPA

Juletiden står snart for døren. Har du fått innvilget BPA, vil du kunne få bistand fra BPA-assistenten din både i den hektiske og koselige fasen.

LES MER

Stadig i bevegelse

Dans er for alle, uavhengig av forutsetninger og funksjonsnivå. Dette kan virke helt selvsagt, og er noe mange av oss for gitt.

LES MER

Heder og ære til Step Up og «Queens of Norway»!

Ecura har siden 2021 vært hovedsponsor for dansegruppen Queens of Norway, som er tilknyttet danseklubben Step Up.

LES MER

Kjæreste med BPA

Målet med BPA er å sikre et uavhengig liv og likeverdig samfunnsdeltakelse for personer med nedsatt funksjonsevne. Det inkluderer et kjærlighetsliv.

LES MER

Sommer med BPA

Om sommeren ønsker mange å tilbringe mer tid utenfor husets fire vegger. Dette er det ingenting i veien for, og er noe en BPA-assistent vil bistå med.

LES MER

Ungdom på egne premisser

Sommer er for mange forbundet med utenlandsreiser, og flere velger å legge turen til storbyer. En som allerede har vært storbyferie med familien i år er David (16).

LES MER

Hvordan finne god personlig assistent?

Har du fått innvilget BPA, er neste skritt å velge din(e) assistent(er). Dette kan være både spennende og skremmende, for hvordan vet du hva du skal se etter?

LES MER

Hvem kan få en brukerstyrt assistent?

Vurderer du å søke om brukerstyrt personlig assistanse (BPA)? Dersom du har et stort og langvarig behov for assistanse, er det mulig du har rett på BPA.

LES MER

Ønsker du å jobbe som personlig assistent?

Jobben som personlig assistent er betydningsfull og givende. Dersom du ønsker å utforske de ulike jobbmulighetene, er dette det som kreves av deg.

LES MER

Søke BPA : Hva må du huske på?

Har du behov for BPA? Alle har rett til å søke, men det er noen ting du bør ha i tankene når du fylle ut din søknad. For kan du få BPA og hvordan søker du?

LES MER

Hvordan velge BPA-leverandør

Har du fått innvilget BPA? Da er neste skritt å velge BPA-leverandør. Dersom kommunen din tilbyr fritt brukervalg, kan du selv ta dette valget.

LES MER

Å klage på et avslag

Har du søkt om brukerstyrt personlig assistanse og fått avslag? Det er du ikke alene om. Heldigvis kan du klage på vedtaket, som kan føre til omgjøring.

LES MER

til toppen