Få en deltidsjobb med mening! - Ecura BPA

Få en deltidsjobb med mening!

4 september 2023

Kom du ikke inn på studiet, og lurer på hva du skal bruke høsten på? Få en deltidsjobb med mening i dag!

Det er lett å føle seg rådvill og usikker når tilbud om studieplass uteble, og en ser at venner er i gang med forelesninger og kollokvier. Mange kjenner på en tomhetsfølelse, og kanskje en frykt for hva høsten bringer og hva man skal gjøre nå. Er du en av dem? Eller er du en som bare vil ha en pause fra skolebenken og bruke tiden din på noe annet? Da har vi et godt forslag til deg! Hos oss i Ecura kan du få jobb som brukerstyrt personlig assistent (BPA). BPA ble lovfestet den 1. januar 2015, og er en ordning som har til hensikt å bidra til at mennesker med en funksjonshindring kan leve så likestilte og selvstendige liv som mulig. Eksempler på hva en BPA-assistent ofte bistår med er henting og kjøring til avtaler, rengjøring i hjemmet, matlaging og innkjøp, og hjelp med stell. Da kjernen i BPA er at en skal kunne leve sitt eget liv på sine premisser i størst mulig grad, vil arbeidsoppgavene du har variere ut fra hvilke behov brukeren har. I de fleste ordninger utføres det ikke medisinske eller helserelaterte oppgaver, men det finnes unntak. Dersom du har relevant erfaring innenfor helsehjelp kan det være en fordel, men det er ikke et krav, og du vil i så tilfelle få god opplæring. Ved å jobbe som BPA-assistent bidrar du direkte inn til at et annet menneske får en lettere og bedre hverdag.

BPA er en meningsfylt jobb

Jobben som assistent gir ofte en nær relasjon til brukeren man hjelper (arbeidslederen), og kan være en verdifull kilde til mening, mestring og glede både for deg og arbeidsleder. Kjemi og personlig egnethet er viktig for å sikre en så god arbeidsrelasjon mellom dere som mulig. Dersom du er interessert i å jobbe som personlig assistent svarer du først på en av utlysningene som er lenket nederst på siden, før du eventuelt kalles inn til intervju. Her vil du få et inntrykk av arbeidsleder og hens forventninger, og dere kan sammen vurdere hvorvidt dere kommer godt overens. Ordningen administreres av arbeidsleder eller en av hens pårørende, og det er hen som avgjør hvem som får jobben som personlig assistent.

Vi anbefaler deg å lese gjennom et par av stillingsannonsene våre før du søker, slik at kan danne deg et innledende bilde av hvem brukerne våre er og hvilke behov de har. Omfanget av ordninger vi administrerer er stort, og du kan jobbe på dagtid, kveld, i helger eller om natten, så det er lett å finne en ordning som passer til deg og din livssituasjon.
Det kreves ingen forkunnskaper eller særskilt kompetanse for å jobbe som BPA-assistent, så det er en ypperlig jobb om du ønsker å styrke CV-en din med praktisk arbeidserfaring før studier. Det viktigste er at du har et ønske om å hjelpe og å gjøre en annen persons hverdag bedre. Det er også essensielt at du er ansvarlig, selvstendig og løsningsorientert, slik at du kan håndtere ufoutsette hendelser som måtte oppstå på jobb. Om dette høres overveldende ut kan du ta det helt med ro, da du vil få grundig opplæring av arbeidsleder, og oss i Ecura om du har behov for det.
For å jobbe som personlig assistent må du levere politiattest, og du vil bes om å binde deg til arbeidsforholdet for en lengre periode, slik at arbeidsleder slipper å håndtere hyppige skifter av assistenter i sin BPA-ordning. Som BPA-assistent hos oss i Ecura vil du få mulighet til å utvikle verdifull kompetanse som er verdsatt i alle deler av arbeidsmarkedet, og vi tilbyr konkurransedyktig lønn.
Er du klar for å gjøre en annen persons høst litt bedre og få relevant arbeidserfaring med på kjøpet?

til toppen