BPA og utendørsaktiviteter | Dra ut på tur | Ecura BPA

BPA og utendørsaktiviteter: Kom deg ut av huset med BPA

29 desember 2020

Mange forbinder brukerstyrt personlig assistanse (BPA) med praktisk bistand i hjemmet, men dette er kun én del av ordningen. I henhold til lovverket skal BPA bidra til å sikre likestilling, likeverd og samfunnsdeltakelse. Det er en målsetting om å sikre et aktivt liv for personer med nedsatt funksjonsevne i samvær med andre, og for å oppnå dette er det nødvendig med bistand også utenfor hjemmet. Det er altså innforstått at en BPA-ordning vil kunne inkludere utendørsaktiviteter dersom BPA-mottakeren selv ønsker dette.

Hva kan du gjøre med BPA?

Om du er usikker på hva slags utendørsaktiviteter du kan begi deg ut på, er det i prinsippet kun fantasien som setter en stopper for dette. Selvsagt må det også være innenfor arbeidsmiljølovens bestemmelser, BPA-vedtakets rammer og være noe BPA-assistenten er komfortabel med. Dersom du for eksempel ønsker å hoppe i fallskjerm, er det med andre ord nødvendig å bringe dette opp med assistenten før det planlegges. Merk samtidig at ettersom du selv velger hvem som skal være din BPA-assistent, så er det mulig å spesifisere i utlysningen at du gjerne ønsker en støttespiller som er interessert i det samme som deg. Er du altså en adrenalinjunkie, er det mulig å søke etter en assistent som også er glad i fart og spenning.

BPA skal bidra til et aktivt liv – også utenfor hjemmet

Eksempler på utendørsaktiviteter

Som sagt er det mange muligheter når det kommer til utendørsaktiviteter, og du er ikke begrenset til å kun dra ut i egen kommune. Det er mulig å ta med seg en BPA-assistent til andre byer og kommuner, og i mange tilfeller også til utlandet. Her er noen eksempler på aktiviteter en BPA-assistent kan bistå med:

  1. Utflukter: Det spiller ingen rolle om det er i skog og mark, i bylandskapet eller langs stranda. Kanskje du til og med kan koordinere en campingtur med familien? Du bestemmer og BPA-assistenten blir med.
  2. Sammenkomster: Ønsker du å møte med vennegjengen på en pub for å ta et par øl eller på en cafe for å prate over kaffe? Eller skal kanskje kollokviegruppen på universitetet samles for grilling? Bli med da vel – BPA-assistenten din er der for å muliggjøre deltakelse under sammenkomster.
  3. Fritidsaktiviteter: Er du en kajakkentusiast eller glad i å jogge? Med BPA-assistenten på laget får du bistand til å utøve ulike fritidsaktiviteter, samtidig som kan føle deg trygg.

Ecura BPA er her for deg

Dersom du skulle ha spørsmål omkring utendørsaktiviteter og BPA, eller kanskje sliter med å få innvilget nok timer til dette av kommunen, kan du ta kontakt med oss i Ecura BPA. Vår lange erfaring og brede ekspertise gjør at vi har muligheten til å gi deg råd og samtidig bistå deg i søknadsprosessen. Ikke nøl med å kontakte oss for en helt uforpliktende samtale. Ring oss i dag på telefonnummer 69 12 96 00 eller send en e-post til [email protected]. Vi ser fram til å bistå deg!

til toppen